A tudat és test

A tudat forrása nem a testben található.  Nincs rá ok, hogy miért ne lehetnél barátságban a testtel, amíg úgy látod, hogy szoros együttműködésben élsz vele. Ne tartsd azonban önmagadnak. Az ő bajai nem a te bajaid. Egy nap, mikor eljön az ideje, a test el fog tűnni, anélkül, hogy a beleegyezésedet kérné, ugyanúgy, ahogy megjelent.

A tudat, amellyel egy évesen, és amellyel 18 évesen rendelkeztél, pontosan ugyanaz, mint amellyel most rendelkezel. Te az a tiszta és határtalan tudat vagy. Amikor ezt minden kétséget kizáróan tudod, megszabadulsz a változó körülmények rabságából. Minden, ami nem igaz, ami illúzió, változik. Az egyik percbeli „én” nem azonos következő pillanat „én”-jével. Az emberi személyiséget a különböző „én”-ek sokfélesége jellemzi, amely „én”-ek egy örökké változó mintázat szerint jelennek meg.

Legyél mindig gondtalan, ne aggódj semmi miatt! Nem kell hajszolnod magad, ha nem tudsz azonnal gondtalanná válni. Ha azonban mind kevesebbet és kevesebbet aggódsz az idő múlásával, elnyered a szenvtelenséget és megszabadítod az elmét a világi kötődésektől.

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s