Tedd félre a történeted

Gyönyörű történetben meséli el a látomását az az asszony aki a ‘Course in Miracles’ című könyvet írta. A jelenésben irattekercset talál egy régi ládában. A tekercs nagyon nagyon régi, és amikor elkezdi kitekerni, látja, hogy a bal oldalán is van valamilyen írás, meg a jobb oldalán is, és hall egy hangot amely azt mondja neki: Ha a bal oldalon lévő írást olvasod el, megismerheted a múltat, ha pedig a jobb oldalon lévőt, megtudhatod, mit hoz a jövő.

Először balra néz, majd jobbra, aztán visszatekeri az írást az elejére, ahol egy középen lévő mezőben ez áll.: Isten létezik. – Ez minden ami engem érdekel – szól. – Semmi mást nem akarok. És a hang így válaszol: Gratulálok. Ezúttal sikerült.

Fókuszpontja beállt a jelen pillanatra.

A jelen pillanat formája az a kapu, amely a forma nélküli dimenziókba vezet. Ez az a szűk kapu, amelyről Jézus beszél, és amely az életbe vezet. Bizony nagyon szűk: csak ez a pillanat.

Ahhoz, hogy megtaláld, össze kell tekerned életed irattekercsét, amelyen a te történeted áll, a te múltad és a te jövőd. Azelőtt könyvek és tekercsek voltak – és te mindegyiket összetekerted amikor végeztél velük.

Tedd hát félre a történetedet, mert az nem az, aki vagy. Az emberek általában magukkal cipelik múltjuk és jövőjük terhét, saját személyes történetük terhét, amelyről azt remélik, hogy a jövőben beteljesíti önmagát. Nem fogja! Tekerjétek hát össze ezt az ősrégi irattekercset.

Nincs többé szükségetek rá.

Eckhart Tolle:  Csend a Világ közepén – Lelki gyakorlat


Reklámok

1 hozzászólás

  1. Minden napodon csak a Jelent élheted meg ! Tedd hát akkor igaz hiteddel !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s