A ravasz öreg kutya :)

Egy öregúr egyszer elhatározza, hogy elmegy Afrikába szafarira. Magával viszi öreg kutyáját, hogy társasága legyen. A kutya egy nap addig kergeti a pillangókat, amíg azt veszi észre, hogy eltévedt. Bóklászik erre-arra, hogy megtalálja az utat, egyszer csak látja, hogy egy leopárd rohan felé láthatóan azért, hogy megegye.

Az öreg kutya azt gondolja: “Jajjaj! Most igazán bajban vagyok!”
Észrevesz a közelében néhány csontmaradványt valami dögből, gyorsan elkezdi rágni a csontokat hátat fordítva a közeledő leopárdnak.
Amikor az már majdnem ráugrik, a vén kutya felkiált: “Ez a leopárd igazán finom volt! Vajon találok még egyet?”
Ezt hallván a leopárd az utolsó pillanatban visszafogja az ugrást, rémülettel néz a kutyára, és gyorsan elhordja az irháját.
“Húúú!”, sóhajt a leopárd, “Ez meleg volt. Ez a vén kutya majdnem elkapott.”
Közben egy öreg majom, aki végignézte az egész jelenetet egy faágról, arra gondol, hogy hasznot húzhat abból, amit tud, és kialkudhat valami védelmet a leopárdtól.
Utánairamodik, de az öreg kutya, amikor látja teljes sebességgel a leopárd után futni, rájön, hogy valami ravaszság történik. A majom utoléri a leopárdot, elárulja neki a kutya cselét, és alkut ajánl.
Az ifjú leopárd feldühödik, hogy rászedték. “Ide gyere, majom, ugorj a hátamra, és meglátod, hogy jár, aki be akar csapni!”
Az öreg kutya látja a felé rohanó leopárdot a majommal a hátán és nyugtalankodik: “Na, most mit csináljak?” Ám menekülés helyett újra leül háttal a támadóknak, és ismét úgy tesz, mintha nem látta volna őket. Mihelyt hallótávolságba érnek, felkiált:
“Hol van már az a hülye majom? Már egy órája elküldtem, hogy hozzon egy másik leopárdot!”

13 hozzászólás

 1. ok… és akkor hogyan megy tovább történetünk.
  a.) a leopárd megeszi a kutyát.
  b.) a leopárd megfutamodik , és a kutya megeszi a majmot( bár az is gyorsan fut)
  c.) a leopárd és a kutya együtt megvacsorázzák a majmot.
  d.) a leopárd és a majom is megfutamodik , s a furfangos kutya bár látszólag nyert , de egyedül bánatába hal bele.
  e.) a vadász lelövi a leopárdot + majmot és megörül öreg kutyájának (happy end á la Hollywood)
  stb.stb..

  • Jogos a kérdés.. lemaradt a vége, de lehet, hogy így jó..
   Így mindenki elképzelheti a saját neki tetsző verziót..
   Ugye mondanom se kell, nálam (és az eredeti szövegben is) az a vége, hogy a leopárd ezen befordul, a majmot el löki magától és elfut. A vadász ás az öreg kutya egymásra találnak, a majom meg egyszerűen vissza ül a fára.. 😀
   Lehetne fergeteges horror is a befejezés.. de nem elég szenvedést látunk, hallunk nap mint nap?

 2. de halunk eleget, de ezt szeretjük, ezért nézzük a hiradót , és alig várjuk hogy valakinek rosszabb sorsáról tudósitsanak, egy kis terror egy kis robbanás afganisztánban, irakban, pakisztánban, egy kis ámokfutás a nagyvárosban, egy kis pedofila, stb stb….
  de miert szeretjük mindezt , miért nem akarunk állandó bárányfelhöket a virágos rét fölé???

 3. jó kérdés!! én már csak úgy hívom a híradót, hogy: rémhírek

 4. elferdült mimikával meséljük milyen szörnyü hogy már harmincan is meghaltak a hamburgermérgezésben, és x férfimennyiség inporens lett a coca colától, és csodálkozunk mi az a büz a lépcsöházban hetek óta, ( talán a szomszéd néni halott már két hete csak senki sem vette észre)…

 5. hét a hamburgermérgezés szörnyű egy dolog tud lenni azért… tommy ache… mint a marszupilamik amik a cukornádbékától halnak Ausztráliában … híradót nem szabad nézni, csak felkavarja az ember fantáziáját, feleslegesen.

  Amúgy egy másik poén jutott az eszembe erről, az öreg meg a fiatal kakassal, bár biztos ismeritek

 6. amúgy nekem egyértelmű a poén végkimenetele… a fiatal és türelmetlen leopárd meghallja, mit mond a kutya, s a majommal a hátán vágtat végig a szavannán… heppi end a la bollywood

  • Ha már bollywood akkor nem ugy van hogy : a leopád táncolva és énekelve megeszi a vén kutyát és beledöglik, mert megakad egy csont a torkán aztán mint fénylö-szent-aranytehén reinkarnálódik és uj haverjával majommal kóvályog Bengaluru föterén, keresve az uj gazdit, (a vadászt) aki közben már se nem vad sen nem ász, inkább csak egy tökfilkó…..

   • Nem… a leopárd a szent gnúk hatására kiegyezik az öreg kutyával, együtt járják el a dzsiki zsimi zsácsá táncot, betársul a majom is egy kis kántálással, megtalálja őket a vadász, betársul a táncba, majd megfogadja, hogy nem fog többet semmit sem ölni, aminek szarva van (mert, ugyebár aminek szarva van, az tehén) végül pedig a Jay-hora kivonulnak Gandhi szobrához, aztán pedig felülnek a 3 kerekű kocsira, végül pedig a Gangesz partján tovább folytatják a táncot, ezúttal kicsit molett, eltakart arcú nőkkel, aztán lemegy a Nap… mi nem látunk semmit azután, hogy utoljára visszatükröződött a vízfelszínen, csak a vadász nyögése utal arra, hogy vagy megfulladt, vagy annyira ász, hogy összejött az egyik táncosnővel… a kutya vakkant egyet, a leopárd nyávog egyet s itt a vége, fuss el véle

 7. 😀 ejha..

  Sándor! hogy van az az öreg meg a kakas.. nekem nem ugrik be..

 8. Hát, ha már itt vagyok…

  szóval…
  Új kiskakas kerül a baromfiudvarba… kegyetlenül munkába is lát…. megpetél mindent, tyúkot, rucát, pulykát, libát… Az öreg kakasnak nem tetszik, hogy a kiskakas elveszi a kenyerét… kicsit fél is, ha hasznavehetetlen lesz, mehet a levesbe. Odamegy hát a kiskakashoz…
  – Kiskakas, engedj már át néhány tyúkot, ha nincs szex, levágnak…
  – Nem! Mindegyik az enyém!…
  – Kiskakas…
  – Nem!
  – Kiskakas, akkor versenyezzünk… ha te nyersz, akkor a tied mind, én pedig megyek a kondérba…
  Néz egyet a kiskakas, legyint egyet, úgyis öreg, se perc alatt lefutja…
  – rendben, öreg..
  – De kiskakas, nézz rám, öreg vagyok… bőr és toll, egy kis előnyt nem adsz nekem?
  – Rendben… legyint a kiskakas… 10 kör, van egy kör előnyöd.
  Az öreg tesz egy kört, majd a kiskakas utánaered. Ekkor lép ki a gazda, látja, hogy a kiskakas kergeti az öreget, fogja hát a puskát, s lelövi a kiskakast…
  Kimegy az udvarra, felemeli, majd bosszúsan konstatálja:
  – Istenem, a harmadik buzzancs kakas 2 hét alatt….

 9. 😀 ah de jó pofa ! 😀 köszi!

 10. Az élet jó, a világ nem! 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s