Ahhoz, hogy boldogok legyünk..

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.

A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket.

(Andrew Matthews)


Reklámok

4 hozzászólás

  1. Nem könnyű a gondolatokat mindig pozitív irányban tartani. Manhertz József személyiségfejlesztő tréner egyik előadásában azt hallottam, hogy a pozitív gondolkodás gyakran csak önámítás. Helyette a kreativitáson van a hangsúly.

    • Az biztos, hogy nem mindig könnyű a pozitív gondolkodás. Még nem hallottam M. József előadásait, biztosan érdekesek. Utánuk nézek, köszönjük szépen Sziszera ! 🙂

  2. Nos, jó lenne, csakis, és kizárólag a jóra gondolni.
    Én sajnos épp azok közé tartozom, akik cipelik a 20-30 éves sérelmeiket, és még sajnos sokszor szinte újra-élik, mintha ápolgatnák őket, ahelyett, hogy kisepernék a fejükből… nem könnyű dolog azt onnan kiseperni… ha egyáltalán lehet… már a sérelmeket!

    • Szia! elhiszem, hogy vannak olyan sérelmek, amiket nehezen dolgoz fel az ember, így nehezen is engedi el.. Mégis kérlek, próbálkozz vele.. mert sajnos, magadnak ártasz azzal, hogy magaddal cipeled. Bárki bántott meg, neki kellene amiatt szenvednie és nem neked. Nem tudom te mit cipelsz, de próbáld feledni. Töltsd fel a helyét pozitív élményekkel, örömök és sikerek felidézésével. Szeretettel ölellek!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s