A negatív gondolatokról

Milliók és milliók hiszik azt magukról, hogy szegénységre és kudarcra vannak “kárhoztatva” valamilyen megfoghatatlan erő hatásának következtében, amelyre – meggyőződésük szerint – nincsenek befolyással. Ők maguk “szerencsétlenségük” létrehozói, méghozzá azokon a negatív gondolati impulzusokon keresztül, amelyeket a tudatalattijuk “felvesz”, és a nekik megfelelő ekvivalensekké változtat.” (Napoleon Hill)


“Az, hogy milyen a boldog ember élete, gondolatai milyenségén múlik: így hát ügyelj erre! Ne fogadj be sötét, negatív gondolatokat.” (Marcus Aurelius)


Reklámok

3 hozzászólás

  1. Nagyon megfontolandó:) Én igyekszem.:)

  2. huuha… szep, lelekfogo szavak… de tenyleg tudhatjuk-e azt, hogy valoban ennyire kezenfekvo volna az egesz mukodese – “a nekik megfelelő ekvivalensekké változtat.”? meggyozodesem szerint van valos alapja az egesz filozofianak, amit ez az iranyvonal kepvisel, de nem hiszem hogy mar ott taranank, hogy ilyesfajta bizonyossagteljes megallapitasokat tudunk megalkotni. Talan egyszer megeljuk ezt a napot is:)

  3. Szia! bocsi, hogy még most válaszolok. Én sem hiszem, hogy már ott tartunk, bár azért akadhatnak olyanok kik igen.. Régóta foglalkoznak ezzel a témával különböző területtel foglalkozó emberek, lásd Aurelius 🙂 és mindenképpen van alapja, be kell valljam tapasztaltam is. Remélem az emberiségnek lassacskán kinyílik a szeme, e téren is, és a bolygónk megóvása terén is. Köszi, hogy írtál! Üdv 8)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s