Használd ki a spirituális törvényeket, és boldog leszel!

A közelmúltban rendkívül népszerűvé vált a vonzás törvénye, amelynek segítségével valódi teremtővé léphetünk elő saját életünkben, ám ez a törvény még csak egyetlen a sok közül. Legalább ilyen hasznos ismerni és elfogadni a például a változás törvényét, miszerint a világegyetemben és saját életünkben is  a legbiztosabb pont: a folyamatos változás.

A változás törvénye

Az élet változékony. Ciklikus. Nem várhatod, hogy ugyanolyan maradjon, mert az alapvető természetének mondana ellent. Pontosabban: várhatod ugyan, de csak szenvednél ettől az elvárástól… A változást gyakran katasztrófaként éljük meg, tele félelemmel, holott legnagyszerűbb lehetőségeink is benne rejlenek. A ciklikusság az a természetes hullám, amelyet bölcsen meglovagolva a magunk javát szolgálhatjuk. Mindennek és mindenkinek megvan a maga ritmusa, a maga időszámítása. Nem véletlen, hogy olykor semmi sem akar előremozdulni, máskor szinte varázsütésre halad előre minden. Ha ráérzel a magad saját ciklusára, többé nem esel kétségbe a látszólagos veszteglések idején, és nem okoz gondot számodra jókor jó helyen lenni. Főképpen pedig képessé válsz arra, hogy bízz saját fejlődésed folyamatában.

 

Segítenek élni a spirituális törvények

 

Az egyensúly törvénye

Boldogságérzetünk, egészségi állapotunk múlik rajta, megtaláljuk-e az egyensúlyt saját életünkben, annak különböző területein, vagy legalábbis törekszünk-e rá. Ha örökké elvétjük a mértéket, és végletekbe esünk, önként kreálunk magunknak különféle fájdalmakat.
A törvény arra int, hogy óvakodj a túlzásoktól! A mérték, amely egészséget, kiegyensúlyozottságot és harmóniát ad: az egyensúly. Bármelyik irányban is veted el a sulykot, az negatív következményekkel jár. Túl jónak, túl szerénynek, túl felelősségteljesnek lenni sem jó. „Vétesz” a törvény ellen, így az eredmény a jó szándékod ellenére sem lesz pozitív. Ha alábecsülöd önmagad, a külvilágtól sem kapsz kellő megbecsülést. Ha másvalaki kedvéért túlságos mértékben lemondasz saját utadról, egyéniségedről, önként egészségedre, boldogságodra törsz. A túlzásba vitt akarás, a kőkemény munka sem a siker záloga, hiszen annak legfontosabb varázsszere épp a felszabadult, élvezettel való ténykedés.  Mindenben hasznos törekedni az egyensúlyra: az adok-kapok viszonylatában is. Aki túladakozik, vagy képtelen az elfogadásra, az elkerülhetetlenül hiányt szenved. Éppúgy, mint az, aki adakozása mellé elvárásokat támaszt.

Néhány további fontos törvény

• A magasabb rendű akarat törvénye arra figyelmeztet, hogy egónk diktálta meggyőződéseink, személyes vágyaink nem feltétlenül vezérelnek boldogító utakra.

• A választás törvénye arra, hogy szabad akaratunk révén mindig van választási lehetőségünk, s döntésünkért felelősséggel tartozunk.

• A jelen törvénye szerint a múltban vesztegelni, azon bánkódni vagy a jövőért aggódni, azért sóvárogni egyaránt ártalmas állapot.

• Az egység törvénye kimondja, hogy egy láthatatlan, de eltéphetetlen szál révén mindannyian egyek vagyunk mindenkivel és mindennel, ami él. Ezért amit másnak teszünk, azt önmagunknak tesszük, amit mástól megtagadunk, magunktól tagadjuk meg.

• A karma törvénye szerint minden tettünknek, gondolatunknak és mulasztásunknak tanító célzatú következménye van. Életünk során okkal találkozunk különféle feladatokkal és kihívásokkal.

Csak pozitívan!

A spirituális „játékszabályok” ismerete segít abban, hogy életünkből minél inkább kiiktathassuk a negatív érzelmeket – az elégedetlenséget, a türelmetlenséget, a csalódottságot vagy a félelmet. Ez nem azt jelenti, hogy többé  nem leszünk részünk kihívásokban, viszont  könnyebben, derűsebben és sikeresebben  birkózhatunk meg velük.

A „szellem” törvényeivel manapság számtalan kiadvány foglalkozik, de magunk is felismerhetjük azokat a természet folyamataiban, a mesék és mítoszok világában, saját életünk mintáiban és minden létezőben. Valójában minden dolgunk, minden napunk, minden emberi kapcsolatunk, egész életünk ezekkel a törvényekkel szembesít.

Segítenek élni a spirituális törvények

Rajtad áll, barátságot kötsz-e az élet természetével. Élsz-e a lehetőséggel, hogy sajátos törvényei által teljesebb, „gazdagabb” légy? Mert az élet bőkezű… De csak annyit ad, amennyit kiveszel a kosarából…

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/ezoteria

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s