Osho gondolatai

“Önmagában az élet semleges. Mi tesszük csodálatossá, mi tesszük csúnyává; az élet az az energia, amelyet mi viszünk bele.

Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az – neked kell létrehoznod a szépséget. A szépség nincsen csak úgy ott, mint valami tárgy, mint egy szikla. A szépséget meg kell teremteni. Neked kell víziót adnod a valóságnak, neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell dalt adnod a valóságnak – akkor lesz csodálatos.

Ezért mindannyiszor, ha részt veszel a szépség megteremtésében, akkor ott lesz; mindannyiszor, ha nem teremtesz többé, nem lesz. A szépség egy teremtmény; akárcsak a rútság. A boldogság egy teremtmény, akárcsak a boldogtalanság. Csak azt kapod, amit létrehozol, sosem kapsz semmi mást. Ez a karma filozófiájának lényege: csak azt kapod, amit te magad csinálsz. Az élet nem más, mint egy üres vászon – festhetsz gyönyörű jelenetet, tájképet, vagy festhetsz fekete szellemeket és veszélyes embereket. Tőled függ. Teremthetsz csodálatos álmot vagy rémálmot.

Amint ezt megérted, a dolgok nagyon egyszerűek. Te vagy a mester; a te felelősséged. Normálisan azt gondoljuk, hogy az életnek megvan a maga objektív szépsége és objektív rútsága. Nem! Az élet csupán egy lehetőség. Megad mindent, amire szükséged lehet: és most csináld magad! Ez egy csináld-magad viszony.”

vízcsepp

Ezeken a sorokon érdemes elgondolkodni. Osho biztosan nem szó szerint gondolta azt, hogy szépség nincsen.. Hiszen gyönyörű a természet, csodálatos tájak és színek léteznek.. De embere válogatja, ki mit vesz észre ezekből. A pozitív meglátás, gondolkodás teszi széppé, varázslatossá az élet dolgait. Korábbi bejegyzésemben említettem az ősz imádatom.. Az emberek nagy része, sajnos ki nem állhatja. Miért? szerintük, hideg van és esik az eső és sorolják..  Szerintem: az eső a megtisztulás, a frissesség, az élet. Azok a kedves esőcseppek, ahogy végig folynak az ablaküvegen.. Ahogy a leveleken kristályként megpihennek. Hát nem szép? A kellemes meleg pulóverbe bújva, forró italt szürcsölgetni, hát nem jó?

ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek, szép napot / vagy estét

(amelyik aktuális)Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s