Halottainkért

1226647462_89

Fájdalmas, nehéz dolog elveszítenünk szeretteinket. Hitünk adhat megnyugvást, miszerint halálunk után újra találkozhatunk velük.

E napon a távolba szakadt családtagok is hazatérnek, emlékeznek. Bennem ilyenkor egy kérdés tevődik fel: Elég időt szentelünk-e életükben szeretteinknek? hisz olyan rövid az élet.

Gyújtsunk gyertyát halottainkért és imádkozzunk lelkükért.

Istenünk, áldd meg emlékeinket, töröld le a könnyeinket. Erősítsd meg hitünket abban a tudatban, hogy nincs mi­től rettegnünk, mert akár éljünk akár haljunk, mindig a Tieid vagyunk. Szeretetedtől semmi nem szakaszt­hat el sem életünkben, sem halálunkban.  Halottainknak adj örök békét, nyugalmat.  Ámen.

gyertyak

Adj, Uram, örök nyugodalmat nekik és az örök világosság fényeskedjék nekik. Nyugodjanak békében. Amen.


Reklámok

3 hozzászólás

  1. “Elég időt szentelünk-e életükben szeretteinknek? hisz olyan rövid az élet.”
    Nem, tudom, hogy nem szentelünk elég időt. De nem is az “elég” a lényeg, hanem annak az időnek a minősége. A kérdés tehát nem az, hogy elég időt fordítunk szeretteinkre életük folyamán, hanem az, hogy mit nyújtunk a számukra: szeretetet, békét, reményt, figyelmet, törődést, megértést? Vagy éppen türelmetlenséggel, feszültséggel teli perceket, órákat töltünk el velük? Virágokkal, gyertyákkal nem tudjuk jóvátenni a hibáinkat akkor, amikor már csak az emlékük él bennünk….

    • Az idő kevés volt én 2 éve lesz karácsoinykor hogy,édesapám meghalt,azotasem tudam feldolgozni az hogy, nincs tőbé. el akartam modani neki ami nyomasztja a lelkemet de nem tetem meg tejesen fellborult az egész életem ez a jelki fúrdalás tejesen az őrúletbe kerget én ne gyűjtok gyertyát sem virágotsem vissek. ezek csakjelképek a szeretetet semi se poloja.

  2. Kedves Mária! Úgy van. A minőség az még fontosabb.
    Kedves Erzsébet! Remélem lassan békére találsz.. nagyon nehéz elveszítenünk szeretteinket. Tavaly veszítettem el a nagymamámat. Csak abban tudok vigaszt lelni, hogy hiszem, ő ott van most, ahol mindig is vágyott lenni, a Mennyországban.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s